De Hindostaanse keuken is een heerlijk mix van de Indiase culinaire tradities en is gevormd door de Hindostaanse gemeenschap. Het omvat smakelijke gerechten zoals de Roti en Bara. De keuken staat bekend om zijn rijke kruiden en specerijen die door de voorouders werden meegenomen zoals komijn, kurkuma en natuurlijk de Hindostaanse Massala.
De Hindostaanse keuken houd rekening met vegetarisch maaltijden en met vleeseters. Combinatie hiervan zie je veelvuldig.
Hindostaanse Vegetarische gerechten:
Roti, witte rijst, dhaal, aardappelen in massala met kouseband, pompoen, karhi en natuurlijk de Chutney. Dit is ook een traditie om te serveren tijdens de Hindoestaans bruiloft. Je eet alles de hand.
Hindostaanse Vleesgerechten
Kip. Doks of Lamsvlees geflambeert in massala en veelal voorbereid in de openlucht op een chulha voor de extra houten rooksmaak die trekken in het vlees.
Gecombineerd met Roti. Witte rijst en chutney.
Ingrediënten:250 g gele spliterwten (geweekt in water gedurende minstens 4 uur)
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder (optioneel, naar smaak)
Zout naar smaak
Plantaardige olie om te frituren
Instructies:
Giet de geweekte spliterwten af en spoel ze goed af onder koud water. Laat ze uitlekken.Doe de spliterwten, ui, knoflook, komijn, kurkuma, koriander, chilipoeder (optioneel) en zout in een
keukenmachine of blender. Maal alles tot een gladde, dikke pasta.Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.Vorm kleine balletjes van het spliterwten mengsel met
vochtige handen.
Druk de balletjes een beetje plat tot kleine schijven.Frituur de bara's in batches in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.Haal de bara's uit de olie en
laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Serveer de bara's warm met chutney of een pittige saus naar keuze.Geniet van je zelfgemaakte bara's!